• 05305430358
  • info@mehmetakbulut.net
  • İstanbul, Turkey
Blog
İşletmelerin Yaptığı Bazı Sosyal Medya Hataları

İşletmelerin Yaptığı Bazı Sosyal Medya Hataları

Sürekli Olarak Ürün ve Hizmet Tanıtmak

Sosyal medya hatalarının en başında sürekli olarak ürün ve hizmet tanıtmak gelir. İşletmelerin sosyal medya platformlarında faaliyet göstermelerinin en büyük nedeni ürün ve hizmetlerini tanıtmak istemeleridir. Ancak ürün ve hizmetleri tanıtırken sürekli olarak ürün hizmet paylaşmak takipçiler açısından sıkıcı bir durum oluşturacak ve zamanla takipten çıkmalar ve kullanıcıların dikkatini çekmeme gibi durumlar kaçınılmaz olacaktır.

Sosyal medya platformlarının en başında gelen facebook ve instagram algoritmaları da sürekli ürün hizmet paylaşmanın kullanıcılar açısından sıkıcı bulunabileceğinden dolayı daha fazla etkileşim alan ve dikkat çeken paylaşımlara öncelik vererek kullanıcıları sosyal medya platformlarında tutmayı hedeflemektedir.

Özetleyecek olursak ürün ve hizmetlerle birlikte mutlaka etkileşim alacak ticareti arka planda bırakan gönderilere de mutlaka sayfalarımızda yer vermemiz gerekmektedir.

Paylaşım Planı Olmaması

Sosyal medya platformlarında başarı süreklilik ve plan ile mümkündür. Paylaşımlar belirli periyotlarda düzenlü ve kaliteli olarak yapılmalı ve takibi gerçekleştirilmelidir.

Paylaşım planı ve süreklilik olmadığı takdirde yapılan paylaşımlar unutulacak ve etkileşim az olduğundan dolayı algoritmalarda sayfa geriye düşecek daha az kişiye erişecektir.

Düzenli paylaşımlar ile başarı ve etkileşim 2 – 3 kat artırılabilir.

Reklam Yatırımı Olmaması

Dijitalleşen dünyada artık sosyal medya reklamları dijital pazarlamanın temel yapı taşlarından bir tanesi haline gelmiştir. Günümüz koşullarında artık herkes vaktinin önemli bir kısmını sosyal medya platformlarında geçirmektedir.

Sponsorlu reklamlar her geçen gün instagram ve facebook gibi platformlarda akışta karşımıza çıkmaktadır. Bu duruma istinaden sosyal medya reklamları için düzenli bir bütçe ayırılmalı ve reklamlar doğru bir şekilde verilmelidir.

Profesyonel İçerikler Olmaması

Dijitalleşen dünyada dijital işletmeler her geçen gün artmakta ve sosyal medya platformlarına ciddi yatırımlar yaparak özgün ve kurumsal içerikler ile ilerlemektedirler.

Profesyonel içerikler insanlara bir yandan güven vermekte bir yandan da kurumsallık adına iyi bir önizleme sağlamaktadır.

İşletmeler sosyal medya hesaplarının işletmenin önemli bir parçası olduğunu ve işletmeyi temsil ettiğini unutmamalı ve düzenli bir şekilde sayfalarına yatırım yapmalılardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir